Courtney Love wil Kurt Cobain-musical laten maken

Nirvana resize

Courtney Love heeft haar nieuwe plannen voor het nalatenschap van Kurt Cobain bekendgemaakt. De weduwe van de Nirvana-frontman wil graag een biopic, documentaire en een musical over hem maken. Van de laatste productie is het ‘heel waarschijnlijk’ dat het daadwerkelijk uitgevoerd wordt, vertelt ze NME.

Love en haar dochter Frances Bean Cobain hopen dat het project op een goede manier gedaan kan worden. “Na overspoeld te zijn door fanmail en social media-posts die aandrongen op een musical hebben Frances en ik er heel lang over nagedacht. We besloten dat, als we het allerbeste team van de meest gerespecteerde schrijvers, producenten en regisseurs kunnen selecteren, een Broadway-musical heel waarschijnlijk werkelijkheid wordt.”

“Het moet een verhaal zijn, een goed verhaal, dat nog niet eerder verteld is”, zegt Love. “Ik zou er ontelbaar veel uren aan besteden om samen met een geweldig team een project te maken dat Kurt op de meest respectvolle en eerlijke manier mogelijk laat zien. Op die manier kan zijn verhaal, zijn muziek en zijn nalatenschap herrijzen op het podium, zodat niet alleen de wereld, maar vooral onze dochter het kan zien. Samen met haar in dat theater zitten zal één van de meest emotionele ervaringen van ons leven zijn.”

Dit jaar is de twintigste sterfdag van Kurt Cobain. Zijn nagedachtenis zal op verschillende manieren geëerd worden, waaronder de inwijding van Nirvana tot de Rock And Roll Hall of Fame.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.