Dave Grohl ambassadeur van Record Store Day 2015

10968540_10152950776071998_7868573154170259760_n

Onder anderen Ozzy Osbourne, Iggy Pop en Jack White gingen hem voor, maar dit jaar mag Foo Fighters-frontman Dave Grohl zich Record Store Day-ambassadeur noemen. De zanger heeft ook een filmpje opgenomen, waarin hij vertelt over zijn eerste vinylaankoop en hoe die plaat zijn leven veranderde.

In het filmpje benadrukt Grohl hoe belangrijk platenzaken zijn en hoe zijn leven veranderde nadat hij in een ‘donkere, stoffige winkel’ de compilatie K-Tel’s Block Buster 20 Original Hits By The Original Stars uit 1975 vond. De lp was gevuld met nummers van onder meer Alice Cooper, War en Kool & The Gang, maar één lied greep de jonge Amerikaan in het bijzonder: “Het moment waarop ik Edgar Winters Frankenstein hoorde starten, veranderde mijn leven voorgoed. Dit was de eerste dag van de rest van mijn leven.”

Ook vertelt Grohl over hoe zijn eigen kinderen betoverd worden door de magie van vinyl. “Ik heb het geluk dat ik het gevoel van opwinding, het magische gevoel dat je iets ontdekt dat helemaal van jezelf is, opnieuw kan beleven doordat ik mijn kinderen hetzelfde zie meemaken.” Daar voegt hij nog aan toe: “Ik geloof dat de kracht van de platenzaken nog steeds levend en wel is, en dat hun belang voor de volgende generatie muzikanten cruciaal is.”

Record Store Day vindt plaats op 18 april. Speciaal daarvoor verschijnt de 10” ep Songs From The Laundry Room, met niet eerder uitgebrachte tracks van Foo Fighters. De complete lijst met releases wordt volgende maand bekendgemaakt.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.