Dave Grohl krijgt serie op HBO

Dave Grohl

Dave Grohl gaat zijn eigen serie op HBO produceren. Volgens Paul Brannigan, schrijver van het boek This Is A Call: The Life And Times Of Dave Grohl, zal de show voortborduren op Grohls documentaire Sound City. Hij denkt dat de show komende herfst zijn première zal hebben.

In zijn Sound City Studios-documentaire brengt de rocker een ode aan de studio waar een groot aantal onvergetelijke klassiekers zijn opgenomen, zoals Nirvana’s Nevermind, Fleetwood Mac’s Rumours en Rage Against The Machine’s gelijknamige album.

In de nieuwe serie zal te zien zijn hoe de Foo Fighters-frontman een aantal van de meest iconische studio’s bezoekt en er zijn muziek opneemt. Hij zal ook interviews houden met artiesten die ook werken in de studios, zoals KISS-frontman Paul Stanley, Nancy Wilson van Heart en Joe Walsh van Eagles.

In de tussentijd is Grohl met Foo Fighters aan de slag gegaan aan een nieuw album. Producer Butch Vig, die tevens in Garbage speelt, liet in april weten dat de plaat ‘bijna voor de helft af’ is. Hij vertelt Kerrang: “De band is aan het experimenteren met moeilijke opnametechnieken om iedereen gefocust te houden.” Daarmee lijkt het op het opnameproces van Wasting Light uit 2011. “Het gaat goed. Het klinkt anders – we hebben een aantal dingen in de mix gegooid die het album een andere ‘sound and feel’ zullen geven. Het is een uitdaging geweest, maar het was ook heel spannend.”

Over de cd zei Grohl zelf tegen BBC Radio 1: “Ik weet hoe het klinkt en ik denk echt dat het hele concept mensen zal verrassen. Het klinkt geschift.”

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.