David Bowie kondigt nieuw album aan

David Bowie 002

David Bowie heeft vandaag, op zijn 66e verjaardag, het nieuwe nummer Where Are We Now? uitgebracht. Ook heeft hij aangekondigd dat op elf maart zijn nieuwe album The Next Day uit zal komen.

Wat kan een beter moment zijn voor het uitbrengen van een nieuwe single, dan je verjaardag? Dat moet ook David Bowie gedacht hebben met Where Are We Now?, het nummer dat hij vandaag de wereld in heeft geslingerd. En bij de release van het nummer werd ook nog even tussen neus en lippen het nieuwe album, The Next Day, aangekondigd. Het wordt een mooi jaar voor Bowie-fans.

David Bowie heeft voor zijn nieuwe album samengewerkt met producer Tony Visconti, die vanaf Space Oddity (1969) een groot aantal albums van Bowie heeft geproduceerd. Het laatste officiële album van The Thin White Duke, Reality dateert uit 2003. Tijdens de wereldtour rond dit album kreeg de zanger hartproblemen en zocht hij de anonimiteit op. Afgelopen jaar verscheen The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars opnieuw en die heruitgave was een groot succes.

The Next Day verschijnt op 11 maart. Het album is vanaf vandaag te bestellen op iTunes, de single is via het audioprogramma al te koop.

Beluister en bekijk de nieuwe single en bijbehorende videoclip hieronder. De clip van Where Are We Now? is geregiseerd door Tony Oursler en grijpt terug naar de periode van Bowie in Berlijn.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.