David Crosby brengt in januari eerste soloplaat in twintig jaar uit

David Crosby
Twintig jaar na Thousand Roads komt David Crosby met een nieuw solo-album. Croz, zoals het album heet, ligt vanaf 28 januari 2014 in de winkels.

Crosby heeft niet de illusie dat hij met zijn nieuwe album weer eens hoog in de hitlijsten zal belanden, vertelt hij aan Rolling Stone. “Dit wordt geen grote hit. Er worden waarschijnlijk negentien exemplaren van verkocht. Ik denk niet dat jongeren de plaat leuk gaan vinden, maar ik maak hem dan ook niet voor hen. Ik maak hem voor mezelf. Er zijn dingen die mij van het hart moeten.”

Croz telt elf nummers en werd gemaakt met behulp van zoon James Raymond en co-producer Daniel Garcia. De plaat werd opgenomen in Jackson Browne’s Groove Masters-studio en James Raymonds thuisstudio. Op een van de liedjes, What’s Broken (hier te beluisteren), speelt Mark Knopfler mee. Jazztrompetist Wynton Marsalis is te horen op Holding On To Nothing.

De grootste faam verwierf de inmiddels 72-jarige Crosby met The Byrds en Crosby, Stills, Nash (& Young), maar ook solo maakte hij eerder indruk. Zijn plaat If I Could Only Remember My Name mag gerekend worden tot de beste platen van 1971.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.