David Crosby naar Once In A Blue Moon Festival

David Crosby is vandaag bevestigd als een van de headliners van het nieuwe rootsfestival Once In A Blue Moon. De 76-jarige singer-songwriter was mede-oprichter van zowel The Byrds als Crosby, Stills & Nash en treedt op zaterdag 25 augustus voor het eerst sinds 2015 op in Nederland.

Crosby verwierf halverwege de jaren zestig wereldfaam als lid van de invloedrijke folkrockgroep The Byrds, bekend van hits als de Bob Dylan-cover Mr. Tambourine Man, Turn! Turn! Turn! en Eight Miles High. Na zijn vertrek in 1967 richtte hij met Stephen Stills (ex-Buffalo Springfield) en Graham Nash (ex-The Hollies) de succesvolle ‘supergroup’ Crosby, Stills & Nash op, die in 1969 werd uitgebreid met de komst van Neil Young. Naast zijn werk bij de twee legendarische bands maakte de zanger ook een aantal soloalbums, waarvan het met beroemde muzikanten bezaaide debuut If I Could Only Remember My Name uit 1971 het bekendste is. De laatste jaren is Crosby productiever dan ooit: sinds 2014 bracht hij drie albums uit: Croz, Lighthouse en het recente Sky Trails.

Eerder werden al meerdere namen bekendgemaakt voor Once In A Blue Moon, dat op zaterdag 25 augustus plaatsvindt in het Amsterdamse Bos. Zo zijn naast David Crosby die dag ook Seasick Steve, Marlon Williams, Drive-By Truckers, Bombino, The Mavericks, CC Smugglers, Courtney Marie Andrews, Sam Outlaw, DeWolff, Hiss Golden Messenger, Tim Knol, Steve Smyth, Lee Bains III & The Glory Fires en Sons Of Bill te zien. De ticketverkoop is inmiddels gestart.

Foto: Marianne van Meel
David Crosby op Bospop 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.