David Gilmour covert Here, There And Everywhere van The Beatles

David Gilmour]

David Gilmour komt volgende maand met zijn nieuwe soloplaat Rattle That Lock, maar de Pink Floyd-gitarist heeft inmiddels ook een cover uitgebracht van Here, There And Everywhere. Zijn versie van de Beatles-klassieker kun je hieronder beluisteren.

De track is afkomstig van een compilatie van het Britse Mojo Magazine met de titel David Gilmour & Friends. Zelf is de zanger en gitarist te horen in zes van de tracks op de cd, die verder bestaat uit nummers van onder anderen Steven Wilson, The Pretty Things en Crosby & Nash. Over de invloed van de ‘Fab Four’ op zijn eigen carrière vertelt Gilmour aan Mojo: “Ik had echt graag bij The Beatles gezeten. De band leerde me hoe ik gitaar moest spelen. De baspartijen, de lead- en slaggitaar – alles. Ze waren fantastisch.”

Rattle That Lock, Gilmours eerste soloplaat sinds On An Island (2006), verschijnt op 18 september. In Lust For Life 051 sprak ex-Roxy Music-gitarist Phil Manzanera, die ook meewerkte aan de nieuwe nummers, al over het komende album: “Ik denk dat zijn fans er heel blij mee zullen zijn. Voor Davids doen is het een heel stevig en zelfs uitgelaten album. Ik kijk dan ook uit naar de tournee. Elke avond spelen, omringd door vrienden. Heerlijk! Aan de zijde van David voel ik mij een volwaardige muzikant.”

Beluister Gilmours versie van Here, There And Everywhere, oorspronkelijk van de Beatles-lp Revolver, hieronder.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.