David Gilmour geeft preview van nieuwe live-dvd

_MG_9159_David_Gilmour_27072016_Tienen_Mitchell_Giebels_WB_900

David Gilmour kwam gisteren met een preview van een live-versie van Wish You Were Here om zijn nieuwe concertfilm David Gilmour: Live At Pompeii te promoten. Bekijk de video hieronder.

Wish You Were Here is afkomstig van Pink Floyds gelijknamige negende album dat in 1975 werd uitgebracht. Het album behaalde in Nederland de nummer 2-positie en werd wereldwijd meer dan dertien miljoen keer verkocht. David Gilmour speelde het nummer tijdens zijn concert in het Amfitheater van Pompeii als onderdeel van de Rattle That Lock-tour. Naast Wish You Were Here speelt Gilmour ook andere Pink Floyd-klassiekers, waaronder The Great Gig In The Sky, dat hij zelden als soloartiest doet, en nummers van zijn soloalbums. In 1971 trad David samen met Pink Floyd ook al op in Pompeii voor de concertdocumentaire Pink Floyd: Live At Pompeii. Zonder publiek speelde de band daar de nummers A Saucerful Of Secrets, One Of These Days en Echoes. One Of These Days is daarvan het enige nummer dat Gilmour 45 jaar later opnieuw in het Romeinse theater speelt.

Regisseur Gavin Elder vertelt aan Billboard: “Pompeii was niet het laatste concert van de tour, maar het was zeker het hoogtepunt. We reisden er samen met de trein naartoe en hadden het gevoel dat er iets speciaals ging gebeuren. Er hangt daar geschiedenis in de lucht. Je kan voelen dat je in een van de oudste amfitheaters in de wereld staat.”

Woensdag 13 september ging de film in Nederlandse bioscopen in première en kan aanstaande zondag 17 september nog een keer op het grote scherm bekeken worden. Vanaf 29 september is de film beschikbaar op 2-cd, bluray, 2-dvd, 4lp, een deluxe bluray-box en als download.

Foto: Mitchell Giebels
David Gilmour live in Tienen, 27 juli 2016

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.