David Lynch regisseert webcast Duran Duran

Duran Duran

Filmmaker David Lynch, bekend van o.a. Twin Peaks en Mulholland Drive, zal een live-webcast van Duran Duran gaan regisseren.

De livestream luidt het tweede seizoen in van de serie Unstaged: An Original Series From American Express, waarin bekende bands aan gerenommeerde filmregisseurs gekoppeld worden. Zo werkte Arcade Fire eerder al samen met Terry Gilliam en regisseerde Spike Lee een concert van The  Roots en John Legend.

David Lynch zal zich ontfermen over het optreden van Duran Duran dat de band op 23 maart in het Mayan Theatre in Los Angeles geeft. Het concert vormt tevens de kick-off voor hun eerste officiële tour sinds 2008. Een dag eerder komt het dertiende studioalbum All You Need Is Now op de markt.

“Ik ben erg opgewonden over mijn samenwerking met de band”, laat Lynch in een persbericht weten. Volgens de filmmaker kunnen de kijkers “een wereld aan experimenten verwachten en hopelijk een aantal gunstige ongelukjes”.

Duran Duran-zanger Simon Le Bon is ook erg blij met de medewerking van Lynch. “We zijn enorme fans van zijn werk en volgens ons heeft hij een unieke creatieve visie. Naar aanleiding van de gesprekken die we met hem hebben gehad, geloven we dat deze webcast totaal anders gaat worden dan wat iedereen tot nu toe gewend is. We kunnen niet wachten.”

De livestream zal te zien zijn op de bands Vevo-pagina op YouTube. Liefhebbers zullen echter vroeg hun bed uit moeten. Vanwege het tijdverschil is het optreden in Nederland op 24 maart om vier uur ’s nachts te zien.

Zie hieronder een trailer voor de webcast.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.