Deep Purple komt met nieuw album en show in Ziggo Dome

Deep Purple brengt een nieuwe plaat uit. Dat bevestigt zanger Ian Gillan in een bericht op Facebook. Ook staan de heren op 28 oktober in Ziggo Dome, Amsterdam als onderdeel van hun Europese tour.

Wanneer het album van de hardrockband verschijnt, is nog onbekend. Wel meldt zanger Ian Gillan dat de plaat een samenwerking is met producer Bob Ezrin, bekend van Now What?! (2013) en InFinite (2017). “Hij [Ezrin] kwam langs en zei: ‘Laten we maandag uit eten gaan.’ Iemand vroeg: ‘Wat is de gelegenheid?’. Waarna Bob zei: ‘Om te vieren dat we allemaal nog leven… Maar in dat geval kunnen we het beter op zondag doen.’”, vertelt Gillan. “Maar we hebben het weekend overleefd, gingen op maandag uit eten, maakten op dinsdag een nieuw album en zaten op woensdag in de bar.”

Meer details over het album volgen in het nieuwe jaar. Ondertussen maakt Deep Purple wel de data voor zijn Europese tour bekend. Op 28 oktober staan de heren in Ziggo Dome, drie jaar na hun laatste optreden in de Amsterdamse concertzaal. De band staat op zondag 21 juni ook op Graspop 2020, eveneens drie jaar na hun laatste bezoek. Lees ons concertverslag over de show in Ziggo Dome hier.

Deep Purple wordt gezien als een van de grootste hardrockbands aller tijden. De groep is inmiddels meer dan vijftig jaar actief en heeft twintig studioalbums op zijn naam staan. Door de jaren heen heeft de band meerdere formaties gekend. De huidige line-up bestaat uit Gillan, drummer Ian Paice, bassist Roger Glover, gitarist Steve Morse en toetsenist Don Airey. In 2016 werden de muzikanten toegevoegd aan de Rock And Roll Hall Of Fame.

De kaartverkoop start vrijdag 6 december om 10.00 uur.

Foto: Bernard Bodt

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.