Depeche Mode op 7 mei naar de Ziggo Dome

Depeche-Mode---Live-2013---06

Depeche Mode komt op 7 mei 2017 naar de Ziggo Dome, als onderdeel van de Global Spirit Tour. Ook verschijnt er volgend jaar een nieuwe plaat van de Britse new wave-act: Spirit.

Eind jaren zeventig vormden schoolvrienden Vince Clarke en Andy Fletcher de band, waarna debuutalbum Speak & Spell volgde met daarop de eerste grote hit Just Can’t Get Enough. De synthpopformatie heeft dan ook een scala aan hits op zijn naam staan, zoals People Are People, Enjoy The Silence en Personal Jesus, waarvan de laatste meerdere malen gecoverd is door onder anderen Marilyn Manson en Johnny Cash. Met zo’n 100 miljoen verkochte albums wereldwijd is Depeche Mode niet meer weg te denken uit de new wave-scene.

De band stond in 2013 voor het laatst in Nederland, tevens in de Ziggo Dome. Het komende concert werd aangekondigd tijdens een persconferentie vandaag in Milaan. “We zijn ontzettend trots op het geluid en de energie van Spirit en we kijken er naar uit weer te gaan toeren en de plaat met onze fans over de hele wereld te delen”, aldus leadzanger Dave Gahan.

Tickets zijn vanaf vrijdag 21 oktober om 10.00 uur te bemachtigen via Ticketmaster.

Foto: Luuk Denekamp
Depeche Mode in Ziggo Dome, 7 december 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.