Details over heruitgave Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band bekendgemaakt

Beatles George Martin

Om te vieren dat Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles dit jaar een halve eeuw oud is, verschijnt op 26 mei een uitgebreide heruitgave van het legendarische album. Naast een nieuwe stereomix van de originele plaat biedt deze reissue een aantal nooit eerder verschenen opnames.

Behalve een enkele cd-uitgave komen ook luxe edities van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band uit. De meest uitgebreide versie is een boxset met zes discs, met naast de nieuwe stereomix van het origineel een heleboel alternatieve opnames van de dertien songs op het album. Ook bevat deze ‘super deluxe edition’ nooit eerder verschenen uitvoeringen van twee nummers die destijds op single verschenen maar volgens producer George Martin altijd al op Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band hadden moeten staan: Penny Lane en Strawberry Fields Forever.

De boxset bevat ook een blu-ray en een dvd, met daarop nieuwe surround-mixen van het album, promovideo’s van A Day In The Life, Strawberry Fields Forever en Penny Lane, en een opgepoetste documentaire uit 1992: The Making Of Sgt. Pepper. Om het pakket compleet te maken wordt bij deze box ook een 144 pagina’s tellend boek geleverd, inclusief liner notes van onder anderen Paul McCartney en producer Giles Martin, die mede verantwoordelijk was voor de nieuwe mix van het album.

De complete tracklists van de verschillende Sgt. Pepper’s-heruitgaven kun je hier vinden.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.