Dire Straits herenigd zonder Mark Knopfler

Voormalige leden van Dire Straits herenigen zich voor een tour door de Verenigde Staten. Zonder de gebroeders Knopfler slaan de leden de handen ineen. DSL Dire Straits Legacy, zoals het gezelschap zich noemt, bestaat uit Alan Clark op toetsen, Mel Collins als saxofonist, Phil Palmer op gitaar en drummer Danny Cummings.

Tijdens de tour wordt de Legacy versterkt door Steve Ferrone (Tom Petty & The Heartbreakers), Trevor Horn (The Buggles), Marco Caviglia en Primiano DiBiase. Samen willen ze hun liefde voor Dire Straits-muziek delen met liefhebbers. De muzikanten delen de mening dat de fans sinds het uiteenvallen van de band al veel te lang niet meer van de live-ervaring hebben kunnen genieten.

Uit elkaar
Dire Straits ging in 1995 uit elkaar. Zanger en gitarist Mark Knopfler liet dit jaar nogmaals blijken geen onderdeel van de band te willen zijn, toen hij niet op kwam dagen bij de inhuldiging van zijn voormalige groep in de Rock & Roll Hall Of Fame. Tegen de Britse BBC vertelde hij vastberaden dat de band gewoon te groot was geworden en er teveel nadelen vasthangen aan beroemd zijn.

The Straits
Het is echter niet de eerste keer dat Dire Straits-leden een reünie houden. Eerder keerde de band al terug onder de naam The Straits, maar niet eerder werd er door de Verenigde Staten getoerd.

Foto: Luuk Denekamp

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.