Documentaire over Blind Melon-frontman te zien tijdens IDFA

De documentaire over het leven van Blind Melon-zanger Shannon Hoon komt naar Nederland. De Europese première vindt plaats op vrijdag 22 november in De Brakke Grond tijdens IDFA in Amsterdam.

Hoon filmde zichzelf vanaf vlak voor de vorming van rockband Blind Melon in 1990 tot een paar uur voor zijn dood in 1995. Van deze beelden is de documentaire All I Can Say gemaakt. De muzikant legde alles vast: van de Grammy-nominatie voor het nummer No Rain uit 1993 en de geboorte van zijn dochter tot politieke televisiebeelden en de worstelingen met zijn drugsgebruik. De film geeft een beeld van de opkomst van Blind Melon en de alternatieve muziekscene van de jaren negentig.

Blind Melon werd opgericht in 1990. De formatie bestond uit zanger Hoon, gitarist Rogers Stevens, bassist Brad Smith, gitarist Christopher Thorn en drummer Glen Graham. De band heeft door de jaren heen drie Grammy-nominaties ontvangen. Hoon overleed op 21 oktober 1995 op 28-jarige leeftijd aan de gevolgen van zijn drugsverslaving. De groep is tot op heden nog steeds actief.

De documentaire kwam op 26 april uit tijdens het Tribeca Film Festival. Vorige maand won deze de prijs van Beste Documentaire op het New Hampshire Film Festival in de Verenigde Staten. In Nederland verschijnt de film op 22 november in De Brakke Grond, op 24 november in Kriterion en Tuschinski, op 27 november in Tuschinski en op 30 november in Munt.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.