Documentairereeks Paradise City met Triggerfingers Mario Goossens vanaf 4 oktober te zien

Aanstaande vrijdag 4 oktober gaat de documentairereeks Paradise City van start. Hierin reist Triggerfinger-drummer Mario Goossens naar zes wereldsteden die zijn getroffen door catastrofes. Daar wil Goossens achterhalen welke rol muziek heeft gespeeld bij het herstelproces van de inwoners.

De drummer trekt naar Port-au-Prince, Belfast, New Orleans, Kigali, Hiroshima en Detroit. Daar spreekt hij met slachtoffers van de verschillende rampen waar deze steden door zijn getroffen en onderzoekt hij de helende kracht van muziek. Voor de documentaire werkt Goossens samen met bassist en regisseur Karel van Mileghem. De heren constateren: “Veel genres uit de popgeschiedenis vinden hun oorsprong in de miserie. Gospel, blues, jazz, soul, R&B, punk, techno, reggae, hiphop… Deze stijlen zijn ondertussen grote commerciële successen, maar in de kiem ontstonden ze bij een samenleving die het hard te verduren kreeg, met weinig kansen tot ontplooiing.”

Aanvullend op de documentairereeks reizen Goossens en Van Mileghem vanaf 31 oktober door Vlaanderen met hun Paradise City Tour. De show zal bestaan uit verhalen en videoprojecties, maar de heren spelen uiteraard ook livemuziek, samen met David Poltrock, Gertjan van Hellemont en Jan Bas. Op 20 oktober verschijnt daarnaast het Paradise City-album, waarvan de eerste single op 10 september verscheen. De heren brengen tevens een bijbehorend radioprogramma en fotoboek uit.

Triggerfinger maakte bekend een pauze van minimaal twee jaar in te lassen. De muzikanten hebben twaalf jaar onafgebroken getoerd en willen zich nu concentreren op andere projecten. De zesdelige documentaire van Goossens is vanaf vrijdag wekelijks om 21.20 te zien op Canvas. Over de plannen van de andere bandleden is nog niets bekend.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.