Drive-By Truckers en Marlon Williams naar festival Once In A Blue Moon

Drive-By Truckers en de Nieuw-Zeelandse singer-songwriter Marlon Williams zijn toegevoegd aan de line-up van het nieuwe rootsfestival Once In A Blue Moon. Eerder maakte de organisatie al bekend dat op zaterdag 25 augustus ook o.a. Seasick Steve, The Mavericks en Tim Knol optreden in het Amsterdamse Bos.

De uit Athens, Georgia afkomstige band Drive-By Truckers werd eerder als volgt omschreven door Lust For Life: “Geef Neil Young een puntzak amfetamine en je krijgt iets wat op de muziek van Drive-By Truckers lijkt. Zelfde soort stem als Neil, zelfde soort rammelgitaren, dreunende Billy Talbot-bas en ruimtelijke productie, maar dan allemaal een stuk energieker en een mespuntje alternatief rockender.” Patterson Hood en zijn bandmaten spelen hun enige Europese festivalshow van 2018 op de Sugar Mountain Stage tijdens Once In A Blue Moon.

Ook toegevoegd aan de line-up is Marlon Williams, wiens zangstijl vaak vergeleken wordt met die van Roy Orbison. In februari verscheen zijn nieuwste album Make Way For Love, met songs die hij schreef toen zijn relatie met muzikant Aldous Harding ten einde kwam. Over die plaat schreef Lust For Life: “Geen zoetsappige liefdesliedjes voor de Nieuw-Zeelander, maar duidelijke taal en een donkere ondertoon die bijna een onbehaaglijk gevoel veroorzaakt en dus perfect aansluit bij het thema.”

De kaartverkoop voor de eerste editie van Once In A Blue Moon is inmiddels gestart. Tijdens het festival spelen twintig acts, verdeeld over drie podia in de natuurrijke omgeving van het Amsterdamse Bos. Naast Drive-By Truckers en Marlon Williams maken ook Seasick Steve, The Mavericks, Tim Knol, Sam Outlaw, Hiss Golden Messenger, Bombino, CC Smugglers, Steve Smyth en Lee Bains III & The Glory Fires hun opwachting.

Foto: Danny Clinch

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.