Eagles in juni naar de Ziggo Dome

Na het overlijden van Glenn Frey in 2016 kondigden de overgebleven bandleden van Eagles aan te blijven optreden, aangevuld met Vince Gill en Glenns zoon Deacon. Deze bezetting heeft vandaag een nieuwe tournee aangekondigd, met onder meer een show in de Ziggo Dome op 3 juni.

Glenn Frey, die samen met Don Henley veel van de bekendste Eagles-songs schreef, overleed in 2016 aan de complicaties van reumatoïde artritis, een dikkedarmontsteking en een longontsteking. Zijn (ex-)bandmaten Henley, Joe Walsh, Bernie Leadon en Timothy B. Schmit brachten kort daarna een ode aan hem door samen met Jackson Browne de hit Take It Easy te zingen tijdens de uitreiking van de Grammy Awards, maar het leek onwaarschijnlijk dat Eagles weer zou toeren zonder Frey. Henley vertelde destijds aan de BBC: “Het was het laatste afscheid. Ik denk niet dat je ons ooit nog ziet optreden. Volgens mij was het een passend afscheid.”

Henley, Walsh en Schmit besloten echter toch weer te toeren onder de naam Eagles, samen met nieuwe leden Vince Gill (een beroemde Amerikaanse countryzanger) en Deacon Frey. Op 3 juni staat deze line-up voor het eerst in Nederland tijdens een concert in de Ziggo Dome, waar de band in mei 2014 voor het laatst optrad – toen uiteraard nog met Glenn Frey. In de tussentijd deed Don Henley nog een keer ons land aan, tijdens een soloconcert in de Heineken Music Hall in juni 2016.

De kaartverkoop voor het Eagles-concert in de Ziggo Dome start vrijdag 5 oktober om 9.00 uur.

Foto: Bert Treep

1 Reactie

  1. Grunt 28 september 2018 Reageer

    Staanplaatsen €110

    Wie denken ze dat ze zijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.