Eddie Vedder eert Tom Petty tijdens Oscaruitreiking

Voor de negentigste keer zijn gisteren de Oscars uitgereikt en daarbij werd ook stilgestaan bij de verschillende Hollywoodsterren die ons het afgelopen jaar ontvallen zijn. De muziek bij deze ode werd verzorgd door niemand minder dan Eddie Vedder, die een nummer speelde van een van de grootste in 2017 overleden muzikanten: Tom Petty.

Vedder koos voor een ingetogen uitvoering van het lied Room At The Top, oorspronkelijk van het Tom Petty & The Heartbreakers-album Echo uit 1999. De Pearl Jam-frontman stond in 2012 nog op het podium met de afgelopen oktober overleden zanger. Dat bijzondere moment vond plaats in Amsterdam, in wat toen nog de Heineken Music Hall heette. Het duo zong die avond twee van Petty’s klassiekers: American Girl en The Waiting.

In het ‘in memoriam’-gedeelte tijdens de Oscaruitreiking werd onder meer stilgestaan bij overleden acteurs en regisseurs als Roger Moore, Harry Dean Stanton, Martin Landau, Sam Shepard en Jonathan Demme. Eddie Vedder en Tom Petty hebben zelf door de jaren heen ook hun connecties met Hollywood gehad door muziek voor films te schrijven. Zo bracht die laatste in 1996 zijn soundtrack voor de romantische komedie She’s The One uit en oogstte Vedder veel lof voor de muziek bij de film Into The Wild (2007).

In de coverstory van Lust For Life 076 besteedden we uitgebreid aandacht aan Petty. “Hij was een echte entertainer”, vertelde zijn oude Mudcrutch-bandmaat Tom Leadon in die editie. “Ook al zat ik gewoon alleen met hem op zijn slaapkamer, dan nog probeerde hij me altijd te vermaken. Hij deed typetjes, zette platen op en als we ons echt kapotverveelden, nam hij me ergens mee naartoe in zijn moeders auto. Iedereen die Tom kent, zal zeggen dat dit zijn karakter perfect samenvat. Hij zou nooit een dag laten uitlopen op een teleurstelling; dát was Tom.”

Foto: Mitchell Giebels
Eddie Vedder in AFAS Live, 27 mei 2017

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.