Eddie Vedder en Neil Young eren Bob Dylan tijdens concert

Bob Dylan

Bob Dylan is door The Recording Company verkozen tot MusiCares Person Of The Year voor het jaar 2015. De invloedrijke songwriter krijgt daarom een eerbetoon waarbij grote artiesten zijn nummers ten gehore brengen.

Een groot aantal bekende artiesten heeft zich al gemeld om een nummer van Dylan te spelen, onder wie Beck, The Black Keys, Crosby, Stills & Nash, John Mellencamp, Willie Nelson, Eddie Vedder, Jack White en Neil Young. Het concert vindt plaats op 6 februari, twee dagen voor de uitreiking van de Grammy’s.

Het is de 25ste keer dat de prijs wordt uitgereikt door de organisatie. Neil Portnow, CEO van de MusiCares Foundation en The Recording Academy, liet in een verklaring weten dat Dylan een meer dan gepaste keuze is voor deze jubileumeditie, omdat het werk van de zanger een grote en blijvende invloed heeft gehad op Amerika, maar ook op de rest van de wereld. Onder anderen Bruce Springsteen, Paul McCartney, Neil Young en Sting kunnen zich onder de eerdere winnaars scharen.

De MusiCares Foundation is een organisatie die hulp biedt aan muzikanten en mensen die in de muziekindustrie werkzaam zijn, wanneer zij financiële, persoonlijke of medische assistentie nodig hebben. De  National Academy of Recording Arts & Sciences, Inc., beter bekend als The Recording Company is de organisatie die tevens de Grammy’s uitreikt.

Eerder was al bekend dat Dylan in november The Basement Tapes Complete: The Bootleg Series Vol. 11 uitbrengt, waarop alle 138 nummers die hij in 1967 opnam met The Band komen te staan.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.