Eddie Vedder helpt singer-songwriter Hansard met Springsteen-cover

Eddie Vedder

Glen Hansard brengt op 25 november een nieuwe ep uit. Op zich is dat geen heel opzienbarend nieuws, ware het niet dat de Ier op Drive All Night EP samenwerkt met onder andere Eddie Vedder, Joe Henry en Jake Clemmons.

Het trio werkte mee aan een ruim acht en halve minuut durende cover van Drive All Night van Bruce Springsteen. Voor Clemmons is dat geen raar uitstapje, de saxofonist assisteerde The Boss in 2012 al tijdens zijn Wrecking Ball Tour en zijn oom Clarence maakte lange tijd deel uit van de E-Street Band, die Springsteen ondersteunt tijdens zijn optredens. Voor Vedder en Hansard is het niet de eerste keer dat ze samenwerken. De Pearl Jam-frontman en de singer-songwriter stonden in de voorbije jaren al meer dan eens samen op het podium.

Naast de Springsteen-cover bevat Drive All Night EP nog drie eigen nummers van Hansard. De opbrengsten van de ep gaan naar de stichting Little Rock Kids, die ervoor wil zorgen dat er ondanks de bezuinigingen in Amerika er op scholen gewoon muziekles blijft worden gegeven.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.