Eerste single van nieuw Ozzy Osbourne-album te beluisteren

Voor het eerst in tien jaar brengt Ozzy Osbourne een nieuw soloalbum uit. De opvolger van Scream (2010) verschijnt begin 2020 en de eerste single Under The Graveyard kun je nu al beluisteren.

Osbourne nam Ordinary Man, zoals de nieuwe plaat heet, op met enkele beroemde vrienden. Zo zijn Guns N’ Roses-bassist Duff McKagan en Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith te horen en voor het gitaarwerk werd de 29-jarige Andrew Watt, bekend van de ‘supergroup’ California Breed, aangetrokken. In een persbericht zegt Ozzy: “Dit is waarschijnlijk het belangrijkste album dat ik in lange tijd heb gemaakt, misschien wel sinds No More Tears.” Ook noemt de zanger Ordinary Man ‘een geschenk van een hogere macht’.

Sinds Scream (2010) bracht Osbourne geen soloplaten meer uit, maar hij maakte nog wel een album als frontman van Black Sabbath (13 uit 2013). Die band nam in 2017 afscheid, maar Ozzy ging nog even door met zijn Farewell World Tour. Zo stond hij in juni 2018 nog op het Belgische metalfestival Graspop. Dit jaar werkte de iconische zanger ook mee aan een single van de Amerikaanse rapper Post Malone. Take What You Want leverde de heren een top 10-hit op in Amerika.

Beluister Under The Graveyard hieronder.

Foto: Willem Schalekamp
Black Sabbath in Ziggo Dome, 28 november 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.