Eerste track van nieuw Roger Waters-album te beluisteren

Roger Waters Gelredome2

Roger Waters brengt op 2 juni zijn langverwachte nieuwe album Is This The Life We Really Want? uit. De Pink Floyd-legende geeft vandaag alvast een voorproefje van zijn eerste studioplaat in 25 jaar: het nummer Smell The Roses kun je hieronder beluisteren!

Gisteren werd de tracklist van Waters’ eerste soloalbum sinds Amused To Death (1992) bekendgemaakt. De plaat bevat twaalf nummers en gezien titels als The Last Refugee laat de zanger/bassist zich weer van zijn meest maatschappelijk betrokken kant horen. Is This The Life We Really Want? werd geproduceerd door Nigel Godrich, bekend van o.a. zijn werk met Radiohead, Beck en Paul McCartney. Hij werkte ook als muzikant mee aan de songs, verder bijgestaan door onder anderen bassist Guy Seyffert, gitarist/toetsenist Jonathan Wilson, drummer Joey Waronker en toetsenisten Roger Manning en Lee Pardini.

In Lust For Life 057 vertelde Waters over het thema van zijn komende album: “Het gaat over de oorlogsslachtoffers die vaak vergeten worden: de kinderen. Ook zij sterven en raken lichamelijk gewond. Terwijl juist zij nooit ergens schuld aan hebben. Ik weet dat het opnieuw geen opgewekt onderwerp is, maar ik heb nu eenmaal een palet aan kleuren waarmee ik schilder. Op mijn leeftijd ga ik dat niet meer veranderen. Dat thema ligt mij nu eenmaal heel erg na aan het hart.”

Beluister Smell The Roses hieronder.

Foto: Marco van Rooijen
Roger Waters in GelreDome, 18 juli 2013

2 Reacties

  1. Walden 2 juni 2017 Reageer

    Als dit een indruk moet geven van het nieuwe album, dan hoor ik vooral “the same old sounds”. Pink Floyd was in zijn tijd muzikaal revolutionair, doch vijftig jaar later klinkt dit wel erg als retro psychedelic rock. Jammer dat er na zo’n lange pauze dit keer geen vernieuwende, verrassende, muzikale impuls is gevonden door dit icoon. Of de rest van de nummers moet heel anders klinken, maar waarom dan deze track als enige vrijgegeven?

  2. Hans 15 september 2017 Reageer

    Zoals altijd: tekstueel is Waters onnavolgbaar en geniaal; zingen kan hij echter nog steeds niet en daardoor is de keuze om dit aan te schaffen gemaakt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.