Enorme boxset met zeldzaam materiaal van Pink Floyd op komst

DSOTM

Er is een enorme box met nooit eerder uitgebracht audio- en videomateriaal van Pink Floyd op komst. De 27 discs tellende set staat in het teken van de beginperiode (1965-1972) en verschijnt op 11 november.

The Early Years 1965-1972 bevat maar liefst vijftien uur aan videomateriaal en 130 audiotracks uit de jaren vóór de millionseller The Dark Side Of The Moon. Daarbij komt dus ook de periode met Syd Barrett (inclusief een concert in Stockholm uit 1967 en de nooit eerder uitgebrachte songs Vegetable Man en In The Beechwoods) aan bod. Bijzonder is ook een opgepoetste versie van Pink Floyds soundtrack voor Michelangelo Antonioni’s cultfilm Zabriskie Point uit 1970.

De boxset biedt een lading zeldzame ‘out-takes’ en demo’s, televisie-opnames, meer dan twintig onuitgebrachte songs en vijf vinylsingles (Arnold Layne, See Emily Play, Apples And Oranges, It Would Be So Nice en Point Me At The Sky), zo meldt Rolling Stone. Voor de minder fanatieke fan verschijnt ook een minder uitgebreide versie met twee cd’s, The Early Years – Cre/ation getiteld. Bekijk de trailer hieronder.

Pink Floyd-gitarist David Gilmour gaf gisteravond het eerste van twee concerten op de Grote Markt in het Belgische Tienen. Lees hier onze recensie van die show.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.