Eric Clapton eert Ginger Baker met tributeshow in februari

Eric Clapton organiseert een tributeconcert voor zijn Cream-bandmaat Ginger Baker. Samen met een aantal nog onbekende muzikanten eert Clapton de overleden drummer op 17 februari in Hammersmith Apollo in Londen.

De tributeshow staat in het teken van het muzikale leven van Baker. Clapton speelt onder andere nummers uit het oeuvre van de bands Cream en Blind Faith, waar hij en de legendarische muzikant samen deel van uitmaakten. De andere gastmuzikanten van de avond worden binnenkort bekendgemaakt. Het geld dat met het concert wordt opgehaald, gaat naar Leonard Chesire Disability, een goed doel dat Baker steunde. De organisatie richt zich op het bieden van hulp aan mensen met een beperking.

Ginger Baker overleed op 6 oktober 2019 op tachtigjarige leeftijd aan de gevolgen van de longaandoening COPD. De drummer behaalde zijn grootste successen in de jaren zestig. Van 1966 tot 1968 maakte hij samen met gitarist Clapton en bassist Jack Bruce (1943–2014) deel uit van de Engelse rockband Cream. Na het uiteenvallen van het powertrio vormden Baker en Clapton de supergroep Blind Faith. De excentrieke muzikant werd gezien als een van de meest invloedrijke drummers aller tijden.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.