Eric Clapton in juni naar Ziggo Dome

Eric Clapton komt na tien jaar terug naar Nederland. Op vrijdag 19 juni treedt hij op in Ziggo Dome, Amsterdam. Het concert maakt deel uit van zijn Europese tour.

De inmiddels 74-jarige zanger/gitarist wordt begeleid door de band waarmee hij al jaren speelt, bestaande uit bassist Nathan East, toetsenisten Paul Carrack en Chris Stainton, gitarist Doyle Bramhall II en achtergrondzangeressen Sharon White en Katie. Met hen trekt hij naar twaalf verschillende Europese steden, beginnend op 29 mei in Praag en eindigend op 30 juni in Moskou.

Clapton begon zijn carrière in 1962 en werd bekend als gitarist van onder andere The Yardbirds, John Mayall & The Bluesbreakers, Cream en Derek And The Dominos. Met deze bands scoorde hij hits met onder andere Sunshine Of Your Love (1967), Crossroads (1968) en Layla (1970). Claptons solocarrière ging begin jaren zeventig van start, toen hij zijn eerste soloalbum uitbracht. Sindsdien behaalde hij grote successen met songs als I Shot The Sheriff (1974) en Tears In Heaven (1992).

De muzikant maakte vorig jaar bekend gehoorproblemen te hebben en doof te worden. Toch is hij niet van plan te stoppen met het maken van muziek. Eind september organiseerde Clapton nog het Crossroads Guitar Festival, waar hij een aantal van ‘s werelds grootste gitaristen samenbracht.

De kaartverkoop voor de show in Ziggo Dome start vrijdag 11 oktober om 10.00 uur.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.