Eric Clapton’s nieuwe album heet Old Sock

Eric ClaptonWij vinden dat Eric Clapton nog heel lang mee kan, maar blijkbaar hebben we wel te maken met een ouwe sok. Dat is althans de titel van zijn nieuwe album, dat op 12 maart zal verschijnen.

Old Sock is de opvolger van het album Clapton uit 2010 en bevat een collectie liedjes die Slowhand tot zijn favorieten rekent. Het zou daarmee een afspiegeling zijn van Clapton’s smaak vanaf zijn jonge jaren tot en met het heden. Dat resulteert vooral in veel bluesnamen, hetgeen weinigen zal verrassen. De 67-jarige Brit covert onder meer Leadbelly, J.J. Cale, Peter Tosh, Gary Moore en Taj Mahal. Er staan met Every Little Thing en Gotta Get Over twee nieuwe nummers op de plaat.

Ook staan op Old Sock een aantal interessante samenwerkingen, zoals met Paul McCartney (All Of Me). Op het nummer Angel zingt en speelt J.J. Cale mee, Chaka Khan doet backing vocals op Get On Over, oude bekende Steve Winwood laat zijn hammondorgel door Still Got The Blues gieren.

Het 21e album van het voormalig bandlid van Cream, Blind Faith, The Yardbirds en Derek And The Dominos werd behalve door hemzelf geproduceerd door Doyle Bramhall II, Justin Stanley en Simon Climie.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.