Exclusieve première: bekijk de nieuwe videoclip van Billy Idol

Billy Idol

Nadat we vorige week al het complete nieuwe album Kings And Queens Of The Underground mochten streamen, hebben we nu ook een exclusieve première van de nieuwe video van Billy Idol! Bekijk de clip van Can’t Break Me Down hieronder.

Met de video van Can’t Break Me Down wordt een ode gebracht aan de legendarische ‘spiegelscene’ uit de film The Lady From Shanghai van en met Orson Welles uit 1947. Het nummer is de eerste single van Idols onlangs verschenen zevende studioalbum Kings And Queens Of The Underground. Voor deze plaat, geproduceerd door Trevor Horn en Greg Kurstin, werkte de zanger opnieuw samen met gitarist Steve Stevens. Beluister het volledige album hier.

Als deel van het beruchte Bromley Contingent, geïnspireerd door The Sex Pistols, was Idol tussen 1976 en 1981 de frontman van punkband Generation X. In 1981 maakte de zanger de oversteek naar Amerika, om daar voor het grote succes te gaan. Hij werd gekoppeld aan gitaarvirtuoos Steve Stevens en samen schreven ze de nummers die in 1982 het album Billy Idol opleverden. De video Dancing With Myself werd door het opkomende MTV opgepikt en zorgde ervoor dat Idol bekend werd bij het grote publiek. Maar de echt grote doorbraak kwam een jaar later toen Rebell Yell uitgebracht werd. De tracks Rebel Yell en Eyes Without A Face werden grote hits en cementeerden Idols status als wereldster.

Idol speelt op 16 november in Heineken Music Hall in Amsterdam.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.