Exclusieve première: Van Morrison – Give Me A Kiss (alternatieve versie)

Van-Morrison---live-2013---03

Twee van Van Morrisons albumklassiekers krijgen op 30 oktober een heruitgave: Astral Weeks, dat vaak gezien wordt als het absolute meesterwerk van de Noord-Ierse zanger, en His Band And The Street Choir. Beide releases bieden een aantal bonustracks. Eén daarvan, een alternatieve take van het nummer Give Me A Kiss, kun je hieronder al beluisteren.

Het experimentele Astral Weeks (1968) was Morrisons tweede soloplaat en zijn eerste op het label Warner Bros. Hoewel het album tegenwoordig te boek staat als een van de beste uit de popgeschiedenis, deed de lp destijds in commercieel opzicht weinig. De voormalige Them-zanger brak twee jaar later definitief door als soloartiest met Moondance, dat in 2013 al een luxe heruitgave kreeg. De eveneens succesvolle opvolger daarvan, His Band And The Street Choir, verscheen ook in 1970 en bracht onder meer de hitsingle Domino voort.

Astral Weeks en His Band And The Street Choir zijn allebei geremasterd en aangevuld met een aantal niet eerder verschenen tracks, waaronder de volledige versie van Slim Slow Slider, een funky uitvoering van I’ve Been Working en een hieronder te beluisteren alternatieve opname van Give Me A Kiss.

In maart verscheen Morrisons meest recente studioplaat Duets: Re-working The Catalogue, waarop ‘Van The Man’ nummers uit zijn verleden zingt met een aantal beroemde gastartiesten – onder wie Mark Knopfler, Joss Stone en Steve Winwood. Vorige maand was de Ier ook in Nederland te zien. Op 27 september speelde hij in de Heineken Music Hall.

Foto: Luuk Denekamp
Van Morrison in Ziggo Dome, 10 december 2013

1 Reactie

  1. Lidy Oosterheert- Houtman 22 oktober 2015 Reageer

    Geweldig;Van the Man!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.