Exclusieve teaser nieuwe album Ian Anderson (Jethro Tull)

Ian-Anderson

Ian Anderson brengt op 14 april zijn nieuwe album uit. Een echte soloplaat is het eigenlijk niet, want de andere leden van progrockband Jethro Tull zijn ook te horen op het album, dat de titel Homo Erraticus heeft meegekregen.

Anderson omarmt op Homo Erraticus opnieuw het fictieve karakter Gerald Bostock, die voor het eerst opdook op Jethro Tulls klassieker Thick As A Brick uit 1972. Daarin werd hij voorgesteld als een wonderkind dat ten onrechte beschuldigd werd van een misdaad en daardoor in diskrediet werd gebracht. Bostock keerde terug op het vorige soloalbum van de frontman uit 2012, Thick As A Brick 2: Whatever Happened To Gerald Bostock? Anderson schetste daarop vijf verschillende toekomstscenarios voor de jongen. Homo Erraticus is gebaseerd op een oud historisch manuscript dat belangrijke gebeurtenissen uit de Britse geschiedenis onderzoekt en daarna een aantal toekomstvoorspellingen maakt. De teksten zijn geschreven vanuit het perspectief van Bostock.

Na de release van Homo Erraticus gaat Anderson met zijn band op tour in Groot-Brittannië. Daarna is de rest van Europa en de Verenigde Staten aan de beurt. De band zal het nieuwe album in zijn geheel spelen, aangevuld met Jethro Tull-klassiekers

Tracklist Homo Erraticus:

Part 1: Chronicles
1 Doggerland
2 Heavy Metals
3 Enter The Uninvited
4 Puer Ferox Adventus
5 Meliora Sequamur
6 The Turnpike Inn
7 The Engineer
8 The Pax Britannica

Part 2: Prophecies

9 Tripudium Ad Bellum
10 After These Wars
11 New Blood, Old Veins

Part 3: Revelations

12 In For A Pound
13 The Browning Of The Green
14 Per Errationes Ad Astra
15 Cold Dead Reckoning

Bekijk hier de exclusieve teaser van het nieuwe album.

Creations Teaser 0103 from Kscope on Vimeo.

1 Reactie

  1. Paul Wegenaar 12 april 2014 Reageer

    Gisteren ( 11april) gekocht
    Een waar meesterwerk
    Anderson op z’n best
    Genieten !!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.