Faces komt weer bij elkaar voor eenmalig concert

Faces

Ondanks het overlijden van toetsenist Ian McLagan in december vorig jaar komt de band Faces weer bij elkaar voor een eenmalig concert. De overgebleven leden Rod Stewart, Ron Wood en Kenney Jones staan volgende maand op het liefdadigheidsevenement Rock’n’Horsepower in Surrey, Engeland.

Het Rock´n´Horsepower-concert vindt plaats op 5 september en wordt georganiseerd door Faces-drummer Kenney Jones, die zelf prostaatkanker gehad heeft, om geld in te zamelen voor een goed doel: Prostate Cancer UK. Tijdens de twee eerdere edities van het festival maakten onder andere The Who, Procol Harum en Bill Wyman hun opwachting. Volgende maand vindt er een bijzondere reünie plaats: zanger Rod Stewart, gitarist Ron Wood en drummer Jones treden weer op als Faces.

Op de website van het evenement schrijft Stewart: “Het is dit jaar veertig jaar geleden dat de Faces uit elkaar gingen, dus het is hoog tijd om weer samen te komen voor een jam! Het was een maffe tijd, maar mijn god, het was ook meer dan briljant. We zijn blij dat we Prostate Cancer UK kunnen steunen.” Ronnie Wood voegt toe: “Het zal fantastisch zijn om weer op het podium te staan met de jongens om Stay With Me en andere favorieten te spelen. We gaan er een hele speciale avond van maken. Het was een gekke en goede tijd voor ons allemaal in Faces en ook al hebben we Ronnie [Lane] en Mac [Ian McLagan] niet meer bij ons, dit is onze kans om ze te eren en te zeggen: Had Me A Real Good Time.” Bassist Ronnie Lane overleed in 1997, gevolgd door toetsenist McLagan afgelopen december.

Dit jaar is er meer te doen rondom Faces. Op 28 augustus verschijnt de vinylbox You Can Make Me Dance, Sing Or Anything…, met de vier albums die de band tussen 1970 en 1975 maakte, aangevuld met bonustracks en een lp vol andere nummers die destijds niet op de reguliere langspelers stonden.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.