Film over opnames Stones-klassieker Exile On Main St. in de maak

Rolling Stones

De turbulente periode waarin The Rolling Stones het dubbelalbum Exile On Main St. (1972) maakte, is het onderwerp van een nieuwe film. Momenteel zijn de makers al op zoek naar acteurs voor de rollen van Mick Jagger en Keith Richards.

De rolprent met de veelzeggende titel Exile On Main Street: A Season In Hell With The Rolling Stones wordt geregisseerd door Andy Goddard, bekend van onder meer de serie Downton Abbey, en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Robert Greenfield uit 2008. De film volgt de Stones tijdens het maken van een van hun grootste albumklassiekers. Wegens fiscale redenen besloot de band Engeland te verlaten en in Zuid-Frankrijk – onder meer in de kelder van Keith Richards’ villa – nieuw materiaal op te nemen. Die opnames kwamen uiteindelijk dus terecht op de opvolger van Sticky Fingers.

Voor The Rolling Stones zelf is 2016 een druk jaar. Onlangs verscheen de dvd Totally Stripped, terwijl de band ook werkt aan een nieuw album dat vooral in het teken staat van de blues en naar verluidt een gastbijdrage van Eric Clapton bevat. Daarnaast treden de Stones in oktober op tijdens het ‘megafestival’ Desert Trip in Indio, Californië. Ook Bob Dylan, Paul McCartney, Neil Young, Roger Waters en The Who maken deel uit van de bijzondere line-up.

De opnames van Exile On Main Street: A Season In Hell With The Rolling Stones starten naar verwachting eind dit jaar, zo meldt de website Deadline.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.