Fleetwood Mac ontslaat Lindsey Buckingham

Fleetwood Mac heeft een opmerkelijke bezettingswisseling aangekondigd: gitarist en zanger Lindsey Buckingham is ontslagen en wordt vervangen door Mike Campbell (bekend van Tom Petty & The Heartbreakers) en Neil Finn (Crowded House).

Rolling Stone meldde gisteren dat Buckingham moest opstappen na een meningsverschil over een komende Fleetwood Mac-tour. In een officiële aankondiging van de nieuwe line-up schrijft de band: “We zijn verheugd Mike Campbell en Neil Finn te mogen verwelkomen in de Mac-familie. Met hen zullen we alle hits uitvoeren waar de fans zo van houden, naast een aantal verrassingen uit onze historische songcatalogus.” Drummer Mick Fleetwood voegt daar nog aan toe: “We hebben met Mike en Neil gejamd en er is echt een chemie tussen ons. Daardoor realiseerde de band zich dat dit de juiste combinatie is om verder te gaan met Fleetwood Mac. We weten dat we iets nieuws beginnen, maar toch heeft het de onmiskenbare Mac-sound.”

Lindsey Buckingham kwam in 1974 bij Fleetwood Mac, samen met zijn vriendin Stevie Nicks. Met deze twee nieuwkomers werd de band succesvoller dan ooit, vooral met het legendarische album Rumours (1977). Na het wederom erg populaire Tango In The Night (1987) vertrok Buckingham ook al en werd hij vervangen door Rick Vito en Billy Burnette. De ‘Rumours-bezetting’ kwam in de jaren negentig toch weer bij elkaar en dat gebeurde nogmaals in 2014, toen zangeres Christine McVie na jaren terugkeerde. In 2015 stond het vijftal nog twee keer in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Buckingham, die klassiekers als Go Your Own Way, Tusk en Big Love schreef, trad voor het laatst op met Fleetwood Mac toen de band eerder dit jaar geëerd werd als ‘MusiCares Person Of The Year’. De komende tour van de nieuwe line-up met Campbell en Finn zou in de herfst starten.

Foto: Megin Zondervan
Fleetwood Mac in de Ziggo Dome, 7 oktober 2013

1 Reactie

  1. Chris Sijp 10 april 2018 Reageer

    We zullen het horen in de toekomst de nieuwe Fleetwood Mac

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.