Fleetwood Mac eerste headliner Pinkpop 2019

De legendarische rockgroep Fleetwood Mac komt in juni naar Landgraaf voor de vijftigste editie van Pinkpop. De band met o.a. Stevie Nicks en Neil Finn is de eerste headliner die bekendgemaakt is voor het festival.

Fleetwood Mac toert tegenwoordig met Crowded House-zanger Neil Finn en Tom Petty & The Heartbreakers-gitarist Mike Campbell als vervangers van Lindsey Buckingham, die eerder dit jaar de band verliet. Verder bestaat de line-up uit zangeres Stevie Nicks, zangeres/toetseniste Christine McVie, bassist John McVie en drummer Mick Fleetwood. Fleetwood Mac scoorde door de jaren heen grote successen met nummers als Go Your Own Way, Rhiannon, Little Lies en Tusk.

In een persbericht vertelde Mick Fleetwood eerder dit jaar over de nieuwe line-up: “We hebben met Mike en Neil gejamd en er is echt een chemie tussen ons. Daardoor realiseerde de band zich dat dit de juiste combinatie is om verder te gaan met Fleetwood Mac. We weten dat we iets nieuws beginnen, maar toch heeft het de onmiskenbare Mac-sound.”

Pinkpop 2019 vindt plaats op 8, 9 en 10 juni. Op 13 maart 2019 vindt de officiële perspresentatie plaats in Paradiso en drie dagen later start de kaartverkoop voor deze jubileumeditie van het festival.

Foto: Bert Treep
Fleetwood Mac in de Ziggo Dome, 31 mei 2015

1 Reactie

  1. Anoniem 8 november 2018 Reageer

    DAT WAS EEN VERRASSING DAT IK VIA DE TELEVISIE GELEZEN HEB DAT FLEETWOOD MAC OP HET PINKPOPFESTIVAL OPTREEDT, WIE WEET
    WAT VOOR EEN SHOW ER NEERGEZET WORDT.
    ALLEEN JAMMER VOOR LINDSEY BUCKINGHAM DAT HIJ DIT NIET MAG MEEMAKEN ONDANKS DAT HIJ ERUIT GEZET WERDT DOOR DE BAAS MICK FLEETWOOD EN ZOALS DE REDEN VAN WAS TERRECHT DAT HIJ ER UIT
    GEZET WERD. GROETJES VAN EDWIN SMIT.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.