Foo Fighters naar Pinkpop

Foo-Fighters-2014

De eerste headliner voor Pinkpop 2015 is bekend: Foo Fighters sluit volgend jaar op zondag 14 juni af.

De formatie rond frontman Dave Grohl stond in 2008 en 2011 ook al op Pinkpop en reist volgend jaar weer een album rijker af naar Landgraaf. In 2011 sloot de band het hele festival in de stromende regen af op de maandagavond. Lust For Life schreef toen dat de Foo Fighters precies is wat Pinkpop in 2011 nodig had. Of dat in 2015 nog steeds zo is, is nog de vraag, maar het is zeker dat Foo Fighters nooit misstaat in de line-up van een popfestival.

Sinds de oprichting in 1995 nam de band acht albums op en werd de groep bekend met nummers als Learn To Fly, Everlong, All My Life en Breakout. Deze maand kwam de nieuwste plaat Sonic Highways uit, een cd die in acht verschillende steden met een rijke muzikale en culturele historie in de VS is opgenomen.

De 46ste editie van Pinkpop vindt volgend jaar plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni. vanwege het vroeg vallen van Pinksteren is het festival verplaatst. De traditionele perspresentatie met de bekendmaking van het programma is dit jaar op 25 februari 2015 in Paradiso.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.