Foo Fighters op 5 november in Ziggo Dome

Foo-Fighters-2014

De komende editie van Pinkpop is niet de enige kans om Foo Fighters dit jaar live te zien. Op 5 november komt de Amerikaanse rockband rond frontman Dave Grohl ook naar de Ziggo Dome in Amsterdam!

Het komende concert maakt deel uit van de Sonic Highways World Tour, vernoemd naar het meest recente Foo Fighters-album, dat eind vorig jaar verscheen. Sonic Highways is ook de titel van een door Grohl geregisseerde HBO-documentaireserie die laat zien hoe de band zijn achtste plaat opneemt in acht muzikale hoofdsteden in Amerika. Drummer Taylor Hawkins vertelde in LFL 046 over de totstandkoming van Sonic Highways: “Het is geweldig om in al die legendarische studio’s te vertoeven. De ruimtes hebben zo veel meegemaakt. Je beseft dat er historie geschreven is en dat de mensen die je ontmoet daar verantwoordelijk voor zijn. We gingen op zoek naar de muzikale ziel van een stad maar vonden nog veel meer. Verhalen, geheimen, speelplezier en onszelf.”

Eerder werd al aangekondigd dat het inmiddels twintig jaar bestaande Foo Fighters op Pinkpop staat. De heren mogen op zondag 14 juni afsluiten. De kaartverkoop voor het concert in de Ziggo Dome start aanstaande vrijdag 24 april om 10.00 uur.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.