Foo Fighters terug naar Pinkpop in 2018

revolver-37

De eerste headliner voor Pinkpop 2018 is bekend. Foo Fighters is volgend jaar een van de dagafsluiters. In 2015 zouden de heren al op het popfestival optreden, maar dat moest afgezegd worden door een beenbreuk bij Dave Grohl.

Afgelopen jaren waren er meerdere geruchten dat de Amerikanen terug zouden keren naar Landgraaf. Deze zomer zou het er dan eindelijk van komen, maar de band had zich vergist in de datum en moest het festival daarom laten schieten.

In september kwamen de heren met de nieuwe plaat Concrete And Gold, dat volgens Grohl de grootst klinkende Foo Fighters-plaat ooit moest worden. Samen met popproducer Greg Kurstin werkte de band maandenlang in het geheim aan dit album. Dave Grohl zei daarover: “Een reusachtige rockplaat maar dan wel met Greg Kurstins gevoel voor melodie en arrangementen. Alsof Motörhead een interpretatie geeft van Sgt. Pepper of zoiets.”

Dit wordt voor de band het derde optreden op Pinkpop, ze stonden in 2008 en 2011 ook al op het festival. Welke dag de heren optreden is nog niet bekend. Het festival vindt plaats op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni, vier weken na Pinksteren. De kaartverkoop staat gepland voor zaterdag 24 februari.

Foto: Robin Looy
Foo Fighters op Rock Werchter 2017

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.