Freddie Mercury keert terug als zanger van Queen

Freddie MercuryTwintig jaar na zijn dood zal Freddie Mercury wederom de vocalen voor een album van Queen voor zijn rekening nemen.

Gitarist Brian May en drummer Roger Taylor zijn momenteel druk bezig om het archief van de band door te spitten op zoek naar oude demo’s van niet eerder uitgebracht materiaal. Aan de Engelse tabloid The Daily Star meldde May dat dit niet het enige project is, “We willen ook een nieuwe musical maken als opvolger van We Will Rock You. De muziek is er, het is nu alleen nog een kweste van de tijd vinden om de juiste productie te maken.” Een datum voor het verschijnen van beide projecten is nog niet bekend.

Het laatste album dat Queen met Mercury uitbracht was Innuendo in 1991. De zanger overleed later dat jaar aan de gevolgen van aids. De band bracht na zijn dood nog enkele platen uit waaronder Made in Heaven (1995) en The Cosmos Rocks (2008), met oud Bad Company-zanger Paul Rodgers. Het kon de critici niet bekoren, en Rodgers verliet de band een jaar later. Bassist John Deacon had toen de band al verlaten. Nadat de twee overgebleven Queen-leden nog even overwogen om te touren met Lady Gaga achter de microfoon, hebben ze nu toch gekozen voor het origineel.

1 Reactie

  1. Aart Van Eliveld 27 januari 2014 Reageer

    En zo hoort het ook kort maar krachtig !!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.