Debuutalbum Cream krijgt uitgebreide heruitgave

cream

Fresh Cream betekende vijftig jaar geleden het albumdebuut van het invloedrijke rocktrio Cream en om dat te vieren, verschijnt op 27 januari een uitgebreide reissue van de plaat. De set bevat onder meer een aantal nooit eerder uitgebrachte BBC-sessies.

Voordat Fresh Cream in december 1966 in Europa verscheen, had de band al het nummer Wrapping Paper uitgebracht. De volgende single, de hit I Feel Free, stond net als de voorganger niet op de originele Britse uitgave van het album. Op de komende re-release van Fresh Cream, bestaande uit drie cd’s en een audio-bluray, zijn beide songs als bonustracks toegevoegd, samen met een aantal nooit eerder uitgebrachte versies en mixen van verschillende nummers. Ook zijn opnames bijgevoegd van meerdere BBC-sessies die Cream in 1966 en begin 1967 deed. De complete inhoud kun je hier bekijken.

Op Fresh Cream zijn de bluesinvloeden van Eric Clapton, Jack Bruce en Ginger Baker nog wat meer te horen dan op de drie volgende platen van het trio, dat er in 1968 een punt achter zette. In 1993 kwam de band pas weer bij elkaar tijdens de inhuldigingsceremonie van de Rock & Roll Hall Of Fame. Nog eens twaalf jaar later werd Cream weer herenigd, ditmaal voor shows in Londen en New York. Met het overlijden van Jack Bruce in 2014 kwam er een definitief einde aan de band.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.