Genesis-bezetting met Peter Gabriel weer bij elkaar voor docu

Genesis

Fans van Genesis hopen al jaren op een reünie van de ‘klassieke’ bezetting met Peter Gabriel. Deze hereniging gaat nu eindelijk plaatsvinden, maar helaas niet voor een nieuw album of een tour. Het vijftal komt bijeen voor een komende BBC-documentaire over de band.

Deze documentaire, die nu nog de werktitel Genesis: Together And Apart heeft, is later dit jaar te zien op BBC 2. De Britse publieke omroep meldt dat Peter Gabriel, Phil Collins, Steve Hackett, Mike Rutherford en Tony Banks – de bezetting die verantwoordelijk was voor progmijlpalen als Selling England By The Pound (1973) en The Lamb Lies Down On Broadway (1974) – voor het eerst sinds 1975 weer bij elkaar gebracht worden. Dat laatste is overigens niet helemaal correct, aangezien de heren in 1982 weer even samen optraden en in 1999 een nieuwe versie opnamen van de Genesis-klassieker Carpet Crawlers voor de compilatie Turn It On Again: The Hits.

Genesis: Together And Apart maakt deel uit van een aantal nieuwe BBC-programma’s over muziek, in het kader van de eerste uitreiking van de BBC Music Awards. Zo komt er ook een documentairereeks met de titel The Soundtrack Of The Twentieth Century, waarin uiteenlopende namen als The Beatles, Michael Jackson en Frank Sinatra aan bod komen.

Of de klassieke Genesis-line-up ook weer samen de studio induikt of het podium betreedt, lijkt onwaarschijnlijk. In 2010 had er een hereniging kunnen plaatsvinden toen de band werd ingehuldigd in de Rock And Roll Hall Of Fame, maar Peter Gabriel kon vanwege zijn eigen tournee niet aanwezig zijn. Wel zei de zanger in april dit jaar een reünie niet helemaal uit te sluiten: “Zeg nooit nooit. Ik denk dat er een kans is, maar die is wel klein.”

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.