Gitarist Doug Aldrich verlaat Whitesnake

Whitesnake

Doug Aldrich heeft Whitesnake verlaten. Hij was elf jaar David Coverdales sidekick in de band en zijn gitaarspel is te horen op de laatste twee studioalbums en een aantal liveplaten. “Ik wil mijn ‘big bro’ David bedanken voor onze ‘killer run’ samen – zo veel nummers, tours, projecten, altijd elkaar inspireren en pushen om verder te komen”, zegt hij.

“Maar vooral wil ik de loyale Whitesnake-fans van over de hele wereld bedanken. Jullie zijn geweldig voor me geweest en het was een eer om voor jullie te spelen. Ik zal jullie weerzien.” Coverdale tweette gisteren: “Het is met een zwaar hart dat we vaarwel zeggen tegen onze supergitarist Doug Aldrich die zich bezig gaat houden met zijn solocarrière. ‘Fare thee well, my brother!’” De gitarist reageerde echter: “Ik weet niet hoe of waar de info over mijn solocarrière begonnen is, maar het is geen correcte informatie. Ik heb op het moment geen plannen om solo te gaan. Ik maak alleen geen deel meer uit van de Whitesnake/David Coverdale band.”

De twee hebben plannen om een gezamenlijk statement te maken. In de tussentijd heeft Coverdale ontkend dat er kwaad bloed gezet is tussen hem en Aldrich. “Ik vier de geweldige tijd die we samen hebben gehad. Ik had de beste tijd met hem. Ik houd zijn beslissing om zijn ambities en dromen na te volgen in ere. Er zijn absoluut geen slechte gevoelens tussen ons. Ik hou van wat we samen bereikt hebben.”

Aldrich speelde eerder in Dio, Lion, Hurricane, House Of Lords en Bad Moon Rising, en richtte in 1998 samen met Keith St. John van Montrose The Burning Rain op. Vorig jaar verliet drummer Brian Tichy Whitesnake om solo verder te gaan. Dat leidde tot de terugkeer van Tommy Aldridge, die eerder in 1989 en van 2002 tot 2007 in de band speelde.

Foto: Marco van Rooijen
Whitesnake in 013, 18 juni 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.