Golden Earring in december weer naar Ziggo Dome

Golden-Earring---Live-2012---04

Golden Earring keert op 9 december terug naar de Ziggo Dome in Amsterdam. In 2015 gaf de band daar een speciaal ‘FiveZero’-optreden, waarmee gevierd werd dat de eerste platen vijftig jaar daarvoor verschenen waren.

De kaartverkoop voor het concert in de Ziggo Dome start aanstaande zaterdag 28 januari om 10.00 uur. Golden Earring doet dit jaar weer een groot aantal zalen en festivals aan en in december is dus voor de tweede keer de Ziggo Dome aan de beurt. Over de ‘FiveZero’-show, waarvan vorig jaar een registratie op dvd verscheen, schreef Lust For Life: “Het is een feestje. Maar wel op z’n Earrings. Veel songs – 27(!) in totaal. Er wordt echter geen krampachtige duik in het verleden gedaan door een parade aan oud-leden het podium op te sleuren. De nostalgie blijft zo op veilige afstand. Het draait deze avond om Barry Hay, George Kooymans, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk. Saxofonist Bertus Borgers en gitarist Frank Carillo zijn de enige gasten, maar zij horen al jaren bij de entourage van de band. De feestvreugde wordt verder verhoogd met wat blazers en vier videoschermen met oude en nieuwe beelden. Wat goed is, heeft ook niets meer nodig.”

Ondertussen maakt gitarist George Kooymans ook deel uit van het trio Vreemde Kostgangers, met Boudewijn de Groot en Henny Vrienten. De groep nam een album op dat op 24 februari verschijnt.

Foto: Willem Schalekamp
Golden Earring in Heineken Music Hall, 7 december 2012

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.