Guns N’ Roses kondigt luxe heruitgave van Appetite For Destruction aan

Komt er een volledige reünie van de klassieke bezetting? Brengt de band een nieuw album uit? Guns N’ Roses-fans werden de afgelopen dagen flink in spanning gehouden met mysterieuze posters en de aankondiging ‘Destruction is coming’ op de officiële website. Inmiddels weten we waar dit alles naar verwijst: op 29 juni verschijnt een ‘30th anniversary’ boxset-editie van het legendarische debuutalbum Appetite For Destruction.

Op de website van de band wordt kennelijk afgeteld naar het moment van de officiële aankondiging van de heruitgave, maar het nieuws is per ongeluk al naar buiten gekomen, zo meldt GN´R Central. Op YouTube verscheen namelijk een video waarin details over de komende boxset alvast worden onthuld. Het filmpje werd snel weer offline gehaald, maar de details zijn al bekend: de reissue bevat maar liefst 73 tracks, waarvan er 49 nooit eerder zijn uitgebracht. De luxe versie biedt tevens twee lp’s, waaronder de ep Live ?!*@ Like A Suicide (1986) en een ep met b-kanten.

Hoewel fans speculeerden over een reünie van de Appetite For Destruction-bezetting, lijkt Guns N’ Roses voorlopig dus verder te toeren met alleen zanger Axl Rose, gitarist Slash en bassist Duff McKagan. Toenmalig gitarist Izzy Stradlin en drummer Steven Adler maken geen deel uit van de huidige line-up. Dit jaar kun je de band live zien in het Goffertpark in Nijmegen (4 juli) en tijdens het Belgische festival Graspop, waar Ozzy Osbourne, Iron Maiden en Volbeat de andere headliners zijn.

Uiteraard staat de GN’R-klassieker Appetite For Destruction ook in onze lijst met de 80 beste albums uit de jaren 80 in de nieuwste editie van Lust For Life, die nu in de winkel ligt!

Foto’s: Mitchell Giebels
Guns N’ Roses in het Goffertpark, 12 juli 2017

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.