Hollywood Vampires covert David Bowie’s “Heroes” in nieuwe videoclip

Alice Cooper, Aerosmiths Joe Perry en Johnny Depp bundelden in 2015 hun krachten in de ‘supergroup’ Hollywood Vampires. Op 21 juni verschijnt het tweede album Rise, inclusief een cover van de David Bowie-klassieker “Heroes”. De gloednieuwe videoclip daarvan kun je hieronder bekijken.

De naam Hollywood Vampires verwijst naar een groep beroemde muzikanten (onder wie John Lennon, Keith Moon en Harry Nilsson) die eind jaren zestig en begin jaren zeventig regelmatig bij elkaar kwam om samen te drinken in een stamkroeg in Los Angeles. Cooper, Perry en Depp richtten hun band op als ode aan die drankclub en op hun debuutalbum stonden vooral covers, onder andere van The Doors, Small Faces en Led Zeppelin.

Voor de opvolger Rise nam Hollywood Vampires echter vooral eigen materiaal op, met uitzondering van drie nummers. People Who Died is een cover van The Jim Carroll Band, Joe Perry brengt een ode aan Johnny Thunders met zijn versie van You Can’t Put Your Arms Around A Memory en Johnny Depp mag de Bowie-song “Heroes” zingen. Dat laatste deed de Hollywoodster vorig jaar overigens ook al tijdens het optreden van Hollywood Vampires op Graspop.

“Ik wilde het publiek laten zien dat Johnny net zo goed een gitarist is als een acteur”, vertelt Alice Cooper in de komende Lust For Life. “Muziek is zijn eerste liefde. We zijn natuurlijk zeer bekend met zijn films, maar we behandelen hem als Johnny Depp de muzikant.” Collega Joe Perry voegt daar aan toe: “Ik heb nooit een acteur ontmoet via Johnny. Je zou denken dat hij zijn brood verdient met alleen muziek, want zijn studio hangt vol met gitaren.” Het complete interview met Cooper en Perry lees je in Lust For Life 092, vanaf 26 juni in de winkel!

Foto: Robin Looy
Hollywood Vampires op Graspop, 24 juni 2018

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.