Iron Maiden in juni naar Gelredome

Iron Maiden 02

De mannen van Iron Maiden gaan toeren met hun eigen boeing 747, bestuurd door frontman Bruce Dickinson, en op 8 juni 2016 speelt de metalband in de Gelredome, Arnhem! De voorverkoop start aanstaande vrijdag om 12.00 uur.

Begin vorige maand verscheen The Book Of Souls, het zestiende studioalbum van Iron Maiden. “Het is het eerste dubbelalbum in onze geschiedenis, met ons langste nummer tot nu toe”, vertelde zanger Bruce Dickinson in Lust For Life 053, daarbij doelend op het achttien minuten durende stuk Empire Of The Clouds. “Het zit allemaal zo minutieus in elkaar. Misschien is dit ook de eerste plaat die bij de fans moet groeien. Want hoewel er typisch Iron Maiden-materiaal op staat, hebben we er ook meer klassieke invloeden en elementen uit progressieve rock in verwerkt. We hebben zoveel mogelijk van wat iedereen wilde proberen gebruikt in de muziek.”

Iron Maiden gaat The Book Of Souls volgend jaar dus promoten met een tour, waarbij de band ook weer de Gelredome aandoet. “De laatste keer dat we daar gespeeld hebben, was in 2011”, meldt Dickinson in een persbericht. “Het is dus geweldig om terug naar Arnhem te gaan en iedereen weer te zien. Natuurlijk hebben we nog niet bepaald wat er op de setlist komt en dat gebeurt ook niet voordat we beginnen met repeteren, maar we kunnen niet wachten om een aantal nieuwe songs te spelen, vooral omdat het album voor een groot deel live is opgenomen. Maar aangezien het een tijdje geleden is dat we jullie allemaal zagen, weet ik zeker dat er ook wat oude fanfavorieten langs zullen komen.”

In mei vorig jaar speelde Iron Maiden voor het laatst in Nederland, toen op het festival Fortarock in het Goffertpark, Nijmegen.

Foto: Luuk Denekamp
Iron Maiden op Fortarock, 31 mei 2014

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.