Iron Maiden naar Gelredome en Graspop

Iron Maiden 02

Na Ozzy Osbourne en Guns N’ Roses is Iron Maiden toegevoegd als derde headliner op de 23ste editie van Graspop. Ook komt de metalband op zondag 1 juli naar Gelredome, Arnhem. Beide shows zijn onderdeel van de grootse Legacy Of The Beast World Tour.

Het is niet de eerste keer dat de legendarische rockers naar de Graspop Metal Meeting komen, want de heren zijn er al acht keer geweest. Iron Maiden wordt gezien als een van de meest kenmerkende en invloedrijke bands in de heavymetalscene. Ze scoorden hits met onder andere The Number Of The Beast, Run To The Hills, Hallowed Be Thy Name en Wasted Years. De nieuwe tour is geïnspireerd door Maidens Legacy Of The Beast, een ‘mobile game’ en een stripboekenreeks. Er zullen verschillende ‘werelden’ op het podium te zien zijn, terwijl de setlist teruggrijpt naar de hoogtijdagen van de band. Daarnaast zullen ook nieuwe nummers de revue passeren.

In juni vorig jaar stond de band ook al in Gelredome. Die show werd door Lust For Life omschreven als ‘een onverwoestbaar spektakel waar decenniajongere bands een puntje aan kunnen zuigen’. Wat we van de komende concerten kunnen verwachten? Iron Maiden-manager Rod Smalwood geeft alvast een tipje van de sluier: “Ik wil niet te veel weggeven op dit moment, maar we werken aan een aantal verschillende sets, compleet in de sfeer van de Maiden-traditie. We hopen onze fans een fantastische ervaring mee te geven.”

De kaartverkoop voor de show in Gelredome start aanstaande vrijdag om 10.00 uur. Tickets voor Graspop Metal Meeting gaan vanaf zaterdag 18 november om 10:00 uur in de verkoop.

Foto: Luuk Denekamp
Iron Maiden op Fortarock, 31 mei 2014

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.