Jack White te horen op nieuwe Neil Young album

Neil-Young---Live-2013---01

Neil Young heeft bevestigd dat Jack White te horen zal zijn op twee nummers van zijn nieuwe album. De plaat, getiteld A Letter Home, is opgenomen in White’s Third Man studios in Nashville en zal binnenkort uitgegeven worden, zo vertelde Young aan Billboard.

A Letter Home werd in januari aangekondigd voor een mogelijke release in maart. Of Neil Young die deadline zal halen, is nog niet bekend maar wel wilde hij kwijt hoe het album ongeveer zal klinken, “Het is een van de minst technologische ervaringen die ik ooit heb gehad”, vertelde hij  aan Rolling Stone.

Grappig trouwens.. In januari ontkende Young nog een samenwerking met White op zijn nieuwe album: “False rumours: Neil Young and Jack White are not doing a record of duets as has been erroneously posted on various outlets. We are certain those rumours have no basis in truth.” Maar het tegendeel blijkt waar te zijn.

Neil Young vertelde aan Billboard ook nog wat meer over de songs die op A Letter Home te vinden zijn. “Het is een unieke plaat, net een tijdcapsule. Het klinkt niet zoals muziek die recent gemaakt is. Er staan geweldige nummers op, prachtige muziek. Het zijn nummers waar ik van hou, nummers die mijn leven veranderd hebben, nummers die ervoor zorgden dat ik begreep wat anderen me probeerden te vertellen, nummers van geweldige schrijvers.”

Foto: Neil Young in Ziggo Dome
5 juni 2013 door Willem Schalekamp

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.