Jackson Browne naar Heineken Music Hall

Jackson Browne

De legendarische singer-songwriter Jackson Browne geeft op 22 juni 2015 een optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop voor het concert start op vrijdag 28 november om 10.00 uur.

Na zes jaar stilte kwam de 66-jarige singer-songwriter vorige maand met zijn veertiende studioalbum Standing In The Breach, met als logisch gevolg een tour. Na Amerika en Engeland is het nu de beurt aan het Europese vasteland. Inmiddels is Browne een vast gezicht in de HMH, want zijn vorige drie optredens in Nederland vonden daar ook plaats.

De veteraan krijgt het na al die jaren nog steeds voor elkaar om kwaliteitsmuziek af te leveren en hij laat horen dat hij nog steeds wat te melden heeft. De titelsong van de nieuwe cd, geschreven naar aanleiding van de aardbeving in Haïti, werd in Lust For Life om schreven als een nummer van ‘hoopgevende pracht’.

Bovendien kan Browne altijd nog teruggrijpen op zijn oudere werk, met klassiekers als These Days, The Pretender, Running on Empty, Doctor My Eyes en Take It Easy. Het personeel met wie hij zowel deze hits als nieuwe nummers ten gehore brengt, bestaat uit oudgedienden Val McCallum (guitaren), Mauricio Lewak (drums), Jeff Young (toetsen), Bob Glaub (bas) en Greg Leisz (multi-instrumentalist).

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.