Jan Akkerman viert zeventigste verjaardag met speciaal concert in De Melkweg

Jan Akkerman

De Nederlandse gitaarlegende Jan Akkerman wordt zeventig jaar en dat viert hij op 28 december met een concert in De Melkweg. Niet alleen de jarige zelf treedt op, ook gastartiesten als Hans Dulfer, Bert Heerink en Ruben Hoeke staan tijdens deze speciale show op het Amsterdamse podium.

Naast de bovengenoemde artiesten zullen ook onder anderen Gus & Johnny Laporte, Benjamin Herman en Rob Winter songs spelen uit het omvangrijke oeuvre van de in 1973 door het Britse blad Melody Maker tot beste gitarist ter wereld uitgeroepen Akkerman. Daarbij komt ongetwijfeld ook werk uit ’s mans tijd bij de legendarische rockgroepen Brainbox en Focus aan bod, terwijl de meester zelf tijdens deze ‘special anniversary party’ laat horen het gitaarspelen nog niet verleerd te zijn.

In Lust For Life 062 (de playlist-editie) komt Akkerman aan het woord over zijn passie voor de muziek van jazzgitarist Django Reinhardt. “Wat ik zo schitterend vind aan zijn muziek, is de smaak en de finesse van zijn spel. En dan te bedenken dat hij maar drie vingers had aan de hand waar hij mee speelde! Django was wat mij betreft de meest authentieke gitarist ooit uit Europa – en misschien nog wel verder dan dat.” Akkermans playlist met het beste werk van Reinhardt vind je in LFL 062, nu in de winkel!

Kaarten voor het verjaardagsconcert van Akkerman in De Melkweg op 28 december zijn nu verkrijgbaar.

Foto: Sander Drooglever

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.