Jeff Beck naar Holland International Blues Festival

De line-up van het derde Holland International Blues Festival is compleet. Na onder anderen Ringo Starr & His All Starr Band en Joe Bonamassa zijn nu ook gitaarlegende Jeff Beck, The Marcus King Band, Joanna Connor en Joanne Shaw Taylor bevestigd voor het tweedaagse festival in Grolloo.

Jeff Beck wordt vaak gerekend tot de beste rockgitaristen aller tijden. De Brit maakte voor het eerst naam bij de sixtiesband The Yardbirds, waarna hij zijn eigen Jeff Beck Group oprichtte met onder anderen gitarist Ron Wood en zanger Rod Stewart. Vanaf halverwege de jaren zeventig leverde hij vooral instrumentale muziek af, met het door George Martin geproduceerde album Blow By Blow (1975) als een van de meest succesvolle voorbeelden.

Over Becks eerdere concert in Nederland, in TivoliVredenburg in mei 2014, schreef Lust For Life: “Aan het eind van de show houdt hij zijn gitaar voor zijn gezicht, alsof hij daarmee wil zeggen dat zijn instrument voor hem spreekt. Het hartstochtelijke gejank van de door Stevie Wonder gecomponeerde en aan Roy Buchanan opgedragen afsluiter ‘Cause We’ve Ended As Lovers heeft dan net door de Ronda-zaal geklonken, waarmee de geweldenaar nog eens duidelijk maakt dat hij als geen ander zonder een gesproken of gezongen woord met zijn gitaar een heel verhaal kan overbrengen. Ontzagwekkend.”

Naast Jeff Beck zijn ook de jonge gitarist Marcus King, singer-songwriter Joanna Connor en de Britse bluesrockgitariste Joanne Shaw Taylor toegevoegd aan het programma van het Holland International Blues Festival, dat op 8 en 9 juni plaatsvindt in het Drentse Grolloo. Eerder bevestigde namen zijn Ringo Starr en zijn All Starr Band (bestaande uit bekende muzikanten als Toto’s Steve Lukather en Santana’s Gregg Rolie), Walter Trout, Joe Bonamassa, Laurence Jones, King Solomon Hicks en Tommy Castro & The Painkillers.

Foto: Sebastiaan Petiet
Jeff Beck in TivoliVredenburg, 25 mei 2014

1 Reactie

  1. Apeldoorn Media 17 maart 2018 Reageer

    Waarom niet de data”s erbij wanneer en op welke dag apeldoorn.media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.