Jeff Lynne komt volgend jaar met nieuw soloalbum

ELOJeff Lynne van Electric Light Orchestra wil volgend jaar een soloalbum uitbrengen met eigen materiaal. Dat zegt hij in de nieuwe Revolver’s Lust For Life.

De wereldberoemde muzikant en producer is op dit moment erg productief. Zo verscheen onlangs al het studioalbum Long Wave en nam hij oude ELO-klassiekers opnieuw op voor Mr. Blue Sky: The Very Best Of Electric Light Orchestra.

In Lust For Life 026 zegt Lynne dat hij de komende jaren zijn eigen muziek centraal wil stellen. De meeste nummers van zijn komende soloplaat – ditmaal met eigen materiaal – zijn zelfs al voltooid: “Ik heb al acht songs af. Daar moeten nog een stuk of drie bijkomen.” Ook vertelt Lynne dat hij het maken van Long Wave als ‘een heel bepalend leerproces’ heeft ervaren. “Wat ik tijdens het analyseren van die nummers geleerd heb, neem ik mee naar mijn eigen nummers.”

Jeff Lynne zegt ook wel oren te hebben naar een biografie over zijn leven: “Ik heb daar wel eens aan gedacht. Het moet er maar eens van komen. Ik wil alleen niet dat het zo’n serieus relaas wordt. ‘Jeff Lynne werd daar en daar geboren. Toen gebeurde dit en dat’. Het moet wel feitelijk zijn, maar overgoten met veel humor.”

Daarnaast vertelt het popicoon in het interview over onder meer zijn afkeer van toeren, de opnieuw opgenomen hits van ELO, het album Long Wave, en herinneringen aan Roy Orbison en andere poplegendes.

Het complete interview met Jeff Lynne lees je in Lust For Life 026. Deze nieuwe editie, met daarnaast ook artikelen over Led Zeppelin, Adele, Joe Cocker, Moke, Madness, The Doobie Brothers, Focus en nog veel meer, ligt vanaf vandaag in de winkel.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.